Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. évi eseményeink

2012.02.08

Január: Az évet a már megszokott tevékenységgel, a Kossuth téren még decemberben felállított karácsonfa kivételével kezdtük.

Február: Több veszélyes fa kivágására került sor.Február 13-án szombaton reggelre hatalmas hóvihar járhatatlanná tette a községbe vezető összes utat,a hófúvásból mentettünk ki egy hótolót,amely az utat próbálta megtisztítani,munkásokat szállító kisbuszt,személyautót.Még 14-én vasárnap is személyautókat mentettünk a Mohai bejárónál.

Március: A felszerelésünk karbantartásával foglaltoskodtunk.

Április: Kertekből belvíz szivattyúzást végeztünk. Április 2 és 7. között két tűzoltónk az Önkormányzat küldöttségével elutazhatott a Finnország Savukoski városába. Április 20.-án óriási öröm ért bennünket, megérkezett a finnországi Tampere városból a Tamperei Speciális Mentő Központ ajándéka a számunkra új tűzoltóautó (Mercedes-Benz 1625 Képek:Galéria). Az önkormányzat Szent György napi rendezvényén a tábortűz felügyeletét végeztük. Április 30.-án felállítottuk a Kossuth téren a májusfát.

Május: Az új gépjárműfecskendő hivatalos átadására május 3,-án került sor,a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent Flórián napi ünnepségén, melyet Iszkaszentgyörgyön rendeztek. Ezen a napon átadásra került még a felújított tűzoltószertár épülete is. Május 8.-án a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság által megrendezett tűzoltó felvonuláson, Szent Flórián napi megemlékezésen koszorúzáson és az azt követő hagyományörző tűzoltóversenyen vettünk részt, férfi és női csapatunkkal. Május közepén viharkárok felszámolását végeztük. 20 fa kivágása, 7 fa megmetszése és 7 birka vízből kimentése történt. Vízszivattyúzás összesen május hónapba 22 órát tett ki.

Június: Az új tüzoltóautóban felszereléseket helyeztünk el, az autó a műszaki vizsgán megfelelt és a magyar rendszámot is megkapta. Kincsesbányán a Kincs Kultúra Sport Szabadidő Egyesület kérésére tűzoltóbemutatót rendeztünk a gyerekek nagy örömére. Június 5.-én Fehérvárcsurgó Önkéntes Tűzoltó Egyesület meghívására hagyománörző tűzoltóversenyen vettünk részt férfi és női csapattal. Június 17 és 23 között egy tűzoltónk, Kövecses László, lehetőséget kapott, hogy az önkormányzat küldöttségével Franciaország Craion településre utazhatott.

Július: A tűzoltóautó található szivattyú kezelését gyakoroltuk,kipróbáltuk az új kismotorfecskendőnket, melyet Németországból vásároltunk.

Augusztus: A sportöltöző tetejét javítottuk meg.

Szeptember: Az álltalános iskola ereszcsatorna rendszerét tisztítottuk ki. Szeptember 26.-án vasárnap a XII. kerületi tűzoltók meghívására a III. Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltóverseny záróversenyén vettünk részt férfi és női csapatunkkal. A legidősebb versenyen résztvevő tűzoltó címet Czikai Lajos tűzoltónk kapta.

Október: Október 21.-án esti órákban egy kigyulladt kémény oltását végeztük kiégetéses módszerrel.

December:Tűzoltóautón jött a Mikulás! December 5.-én délután a faluban mikulásnapi futóverseny került megrendezésre.A gyerekek nagy meglepetésére a Mikulást tűzoltóink,az eredményhirdetésre, szirénázó tűzoltóautóval hozták. (Képek a galériában.)

 

A szélsőséges időjárás miatt volt rengeteg dolgunk. Hóvihar,szélvihar,sok csapadék.Tűzesetünk egy két kisebb avartűzön kívül csak a kéménytűz volt.Emperger János, Janibácsi tűzriadót és oktatást tartott az iskolában.

 

Az a sok munka amit az idei évben is elvégeztünk bizonyítja,hogy nagy szüksége van községünknek a tüzoltó egyesületre.